Dosežki in projekti

Kot dosežek si štejem vsak osvojen korak svojih tečajnikov in veselje, ki ga pri tem občutijo. Pomagam jim spoznavati njihovo telo, njegove razsežnosti in omejitve ter nove načine izražanja sebe. Deljenje znanja in ljubezni do plesa je nekaj, kar me neizmerno veseli in izpopolnjuje.

Osebno

Po izobrazbi sem diplomirana umetnostna zgodovinarka in magistrica francistike in poleg plesa poučujem tudi francoščino; predvsem pa sem tudi velika ljubiteljica francoskih slaščic. Sicer pa sem zelo pozitivna oseba in verjamem, da se za vsako težavo najde rešitev. Težke trenutke vzamem kot priložnost za rast. Verjamem, da se učimo celo življenje, in moja radovedna narava me vedno znova pripelje v nove, zanimive situacije ter do novih znanj in spoznanj.

Sem zelo vztrajna in ko se nečesa lotim, se temu posvetim z vsem, kar sem. Ne verjamem v polovičarstvo – tudi ko v roke dobim banjico sladoleda, ki ga naravnost
obožujem!

Področje dela

  • plesna učiteljica salsa tečajev
  • plesna učiteljica bachata tečajev
  • animatorka na plesnih večerih in dogodkih

Začetki

Že kot otrok sem imela ogromno energije, zato so me starši hitro vpisali v športne aktivnosti. Trenirala sem najrazličnejše športe, kot najstnica pa se popolnoma zaljubila v ples.  Tekmovala sem v hip hopu (velike in male
formacije) ter jazz baletu in show dancu (male formacije), v tem času pa sem se spoznala tudi s prvimi latino koraki. Za odlično osnovo in tehniko v plesu se imam zahvaliti Mihi Krušiču, ki me je naučil, da disciplina in trdo delo obrodi lepe sadove. Prvi je zares verjel vame in mi ponudil tudi priložnost za nastopanje v televizijskih oddajah, na koncertih in prireditvah. Svoje plesno znanje sem med drugim dopolnjevala in nadgrajevala pri Andreji Vakselj, Natali Brunčič, Živi Laterner, Nini Ogrin, Anji Möderndorfer, Nataši Pilipovič in atjažu Livku. Plesna pot me je nato zanesla stran od tekmovanj, do trebušnega plesa (Špela Stramšek – Shayala), ki mi je odprl drugačen pogled na gibanje in pomagal razvijati svojo ženskost in eleganco, nato pa vse do karibskih plesov, ki so me popolnoma prevzeli.

Zadnja leta se aktivno ukvarjam predvsem s salso in bachato in svoje znanje
neprestano izpopolnjujem na mednarodnih festivalih. Sodelovala sem s skupinami Lupitas, BachatAna (Ana Uršič), Enitan Ensemble (David Vehovec) in Saoco (Martina Gojkošek), s katerimi sem nastopala na različnih evropskih odrih. Med bivanjem v Luksemburgu sem svoje znanje salse in bachate pričela predajati naprej in s tem nadaljevala tudi po vrnitvi v Slovenijo, ko sva začela učiti z Rokom. Ker sem opazila, da z vsakim plesnim stilom pridobiš neprecenljivo novo znanje, ki vpliva na tvoje razumevanje plesa in ti omogoča večjo širino v izražanju skozi gib, sem prepričana, da se bo moj repertoar plesov v prihodnje še razširil.