Novo v Kazini: salsa in bachata

 

Z veseljem sporočamo, da smo v bogato ponudbo plesnih stilov s sezono 2024/25 dodali tudi dva nova plesna tečaja: salso in bachato. Ekipi Kazine se pridružujeta Rok Cerkvenik in Tjaša Lenarčič, ki bosta od oktobra dalje skrbela za zabavo plesnih parov na začetnih tečajih.

Bachata je dinamičen in igriv ples, ki izvira iz Dominikanske Republike in je kot glasbena in plesna zvrst nastala v 20. stoletju. Na prvi urah bachate se boste naučili kako premagati strah pred plesnimi izzivi in zaplesali v paru. 

V naprednih skupinah bomo spoznali Bachato Fusion, ki je fuzija treh podzvrsti in sicer: Bachate Sensual, Bachate Moderne in Bachate Dominicane. S tem boste lahko osvojili način kako svoje najljubše elemente vseh teh plesov združite ter ustvarite nekaj edinstvenega znotraj prepoznavne strukture bachate.

Salsa je ples afro-kubanskega izvora, ki je zelo popularen po celem svetu. Na prvi urah salse se boste naučili, kako premagati strah pred plesnimi izzivi in zaplesali v paru. Plešete pa jo lahko tudi na plesnih večerih v Ljubljani in po Sloveniji.

Učili se bomo zelo znan stil – salsa LA style, ki je prepoznaven po elegantnem premikanju plesalca in plesalke v liniji.

 

Vabljeni k vpisu salse in bachate na https://www.kazina.si/plesni-tecaji/mladi-in-odrasli/